De fleste kender de klassiske spil fra spillehallerne, eller the arcades, som de hedder på engelsk. Store farvestrålende haller med hundredevis, hvis ikke tusindvis, af bippende og blinkende spillemaskiner står klar med alt fra tetris til skydespil. Hallerne er stemningsfyldte og levende, men de nærmer sig også veteranbilsstatus. Digitaliseringen har nemlig gjort sit og hallerne er måske ikke længere er så attraktive. Pacman har spist sig vej til Googles startside, Tetris blokker sig op på facebook og Mario racer rundt og rundt på diverse spillekonsoller i hjemmene.

Gå i spillehal fra sofahynderne

I takt med at internettet har vundet frem i moderne tid, har de såkaldte game-sites også gjort sine indtog. Der findes i dag tusindvis af webside der udelukkende indeholder gratis online spil af klassisk kaliber. Man kan for eksempel spille Sonic, Space Invaders og Pac-man fra sin computer døgnet rundt og oven i købet helt gratis. Med få klik på mousepadded på en bærbar PC har hver mand adgang til de akkurat samme spil som de gode gamle spillehaller tilbyder, og flere til. Det er for spilleren helt gratis at besøge de fleste af disse sider i og med, at websiderne tjener penge af andre veje for eksempel via visning af online reklamer.

Klassiske spil med et moderne socialt twist

I tiden er de sociale medier en enorm del af samfundet, derfor er det også klart at de klassiske arkadespil har fundet vej hertil. Det er, i langt de fleste spil, på de sociale medier muligt at dyste mod dine venner, invitere nye venner til at spille og se scoreboards over hvilke venner der er bedst til spillene. Derudover har nogle spil også hjælpefunktioner, hvor man kan hjælpe sine venner ved at donere liv, penge eller power-ups til hinanden. Det har uden tvivl givet nyt liv til de gamle arkadespil og klassiske spil.

Når klassisk bliver moderne

i 1983 opfandt Alexey Pajitnov spillet Tetris, der basalt set er et up-tempo puslespil. I dag, i 2018, kan man spille Tetris mod sine venner, og alle mulige andre mennesker, gennem facebook. Da den første udgave af Tetris udkom var der tale om en 1-player oplevelse i ringe grafik, men i dag kan man spille op til seks spillere mod hinanden i HD. Det klassiske computerspil er blevet så hipt, at man kan købe Tetris-merchandise og spille i turneringer om penge. Der afholdes sågar verdensmesterskaber i Tetris.

En amerikansk kvinde fra Florida, ved navn Noorul Mahjabeen Hassan, elsker Tetris så højt, at hun planlægger at indgå et ægteskab med spillet. Hun fastholder at hun allerede er i et romantisk forhold med Tetris, og at dette er ægte kærlighed. Dog tillader loven ikke at indgå giftemål med objekter, og Noorul Mahjabeen Hassan har derfor planlagt en ægteskabelig ceremoni for hendes venner. Det klassiske spil Tetris må siges at have fundet vej til de moderne spilentusiasters hjerter!