De fleste har sikkert oplevet forældre, der mener, du bruger for meget tid foran skærmen med at game. Eller som ikke forstår, at når du spiller online med eller mod nogen, ja så kan du ikke lige sætte spillet på pause. Det kan være frustrerende, for at game er for mange en hobby på samme måde som andre former for sport.

Det kræver nemlig ret meget at sidde foran en skærm og spille. Det virker ikke sådan ved første øjekast, men se på de professionelle, som alle er i god form, både fysisk og mentalt. Det er en god grund til at passe på dig selv også, for du bliver en bedre gamer, og alle omkring dig er glade, når du også kommer ud for at motionere.

Del din hobby og livsstil

En anden tilgang er at vise dem omkring dig, hvad gaming egentlig er. Der er spil til alle slags mennesker og interesser. Måske vil din forældre falde for Slot Games og andre klassiske spil. Det behøver ikke at være kabaler, som bliver lidt kedelige i længden, men det store udvalg af spil, der findes i denne genre derude, der faktisk er rigtig sjove.

Det er underordnet, hvad de falder for. Det handler om at dele din glæde først og fremmest. Spil har historier og handling. Det er et eventyr, særligt når det er nye spil, du heller ikke selv kender endnu, selvom de gode gamle er som at se din favoritfilm igen og igen.

Passion er er noget alle kan relatere til. Del den. Inviter familien til at kigge dig over skulderen, hvis det er Fortnite eller CS:GO, du spiller online. Vis dem omkring dig din avatar i World of Warcraft. Vis dem, at din mage er på et højt level og har masser af magisk udstyr. Gør det naturligt at game, for det er en hobby, du deler med rigtig mange.