Der er noget særligt nostalgisk over det, der startede i barndommen. Det er ikke kun musik og film, det er også spillene. Alt efter alder og interesser, så er det alt fra Mario og Sonic over DOOM og Duke Nukem, der bringer glæden frem. Selvom hverken grafik eller lyd kan måle sig med noget af det, der findes i dag. Det sagt, så er det kultklassikere, og det er spil, der fortsat bliver spillet verden over af entusiastiske fans.

Den kommende generation vil nok ikke have de helt samme varme og kærlige følelser for lige disse spil, men så er der andre spil, der vil gøre det samme for dem. Det er spil som PUBG og Fortnite, som har taget verden med storm. Og så er det spil, der falder ind under kategorien MOBA, der står for multiplayer online battle arena.

Nettet udviklede spillene

Tidligere var der den ene spiller, og det var dig. Du var helten, og spillede du med venner, var det i hver jeres verden. Nu kan alle mødes online, der kan skabes alliancer, du kan spille mod dine venner – eller med dem, og et klassisk spil er nu et, der både kan spilles alene eller sammen med andre online. Det er spil som COD og CS:GO. Det er spil, hvor du kan blive professionel og leve af at game, hvis du er god nok.

Men samtidig findes der også de helt åbne verdener, MMORPG, Massively Multiplayer Online Role Playing Game. Det er spil som World of Warcraft, hvor utallige spillere kan være på i en stor og åben virtuel verden. Her er det RPG, der er emnet, og alle typer og klasser mødes. Du kan være på efter behov og lyst, hvilket selvfølgelig kommer til at have betydning for din figur online. Du kan også være lige det, du har lyst til, fra tiefling til halvelver.